It´s gonna be a good day!

Imorgon är det upplösningen av julkalendern (ibland får man vara fem år gammal), det är julafton, och min älskling kommer hem! Kan det bli en bättre lördag? TVEK!


Saknar dig så himla mycket! <3


KLARA TENTAN!!!!

Jag klara den, jag klara den, jag klara den! Jag var riktigt osäker på denna tentan, kändes som jag fattade frågorna fel! MEN NEJ! Jag klara den!!! Ändå hälften av alla som gjorde den som fick underkänt på minst en del!
Alla inlämningar gjorda oxå samt tentan klarade jag, kan det bli bättre?!

Nu vill jag bara att det ska bli torsdag så jag kan åka hem till Lomma och mysa med familjen! Sen vill jag det ska bli Lördag så det är julafton och jag kan få träffa min älskade pojke igen!!!! Han är så sjukt saknad!!!! Tur jag går till 16.30 varje dag så jag slipper ensamheten!

Slutligen måste jag säga att JAG ÄR BÄST!!!!!




All by myself....

Igår åkte Joakim med familj till Gran Canaria. Så nu är jag helt ensam och har absolut inte någon.... eller njaaaaaa, inte riktigt sant! Om dryga timmen kommer Palle hit och vi ska göra kyckling i currysås och snacka lite. Har inte träffats på evigheter känns det som, har varit så himla mkt i skolan för oss båda två. Senare ikväll ska vi till Henke som igår fyllde 20, så ser framemot en trevlig kväll!

Förövrigt så gjorde jag precis klart min litteraturuppgift och laborationsrapporten jag snackat om gjordes klar i torsdags! Så nu tar min hjärna lite lov, men ytterst lite då det är föreläsningar 08.30 - 16.30 mån-ons och sista föreläsningen är på torsdag till klockan 12. Sen på torsdag beger jag mig till Lomma för att äta mamma och pappas hemlagade mat och sitta på röven i soffan och inte lyfta en fena! Ska även störa mig med lillebror och vara allmänt jobbig! Fast lite kommer jag nog hjälpa till, annars får jag inga julklappar av tomten. Så oroa er inte mamma och pappa.

Men nu måste jag hoppa in i duschen och fixa mig lite innan Pauline kommer. Ha det bra sålänge!


Hanna och Dessan i full gång under laborationen, vi ser ut som proffs!


Saknar dig redan! <3


Ute är mörkt och kallt...

... inne i husen lyser det överallt tända är ljusen! Lucia är redan här, fatta det redan är 13 dec! Vad hände med tiden?! Men men, trevligt är det när man kan äta lussebullar, julgodis och dricka kaffe en tisdag. "Kaka på en tisdag, här var det fest!" Kunde dock varit lite mysigare om det skulle snöa utanför fönstret och inte regna. I för sig snöa det förra veckan, men den snön smälte innan den landa på marken. Men mysigt var det för 10 min i alla fall!

Jag gjorde världens godaste julgodis i helgen, kanske inte så juligt men ändå! Godiset hette Diamkluttar och receptet får ni här:

2 st hackade diam
1 dl grovhackade cashewnötter
1 dl minimarshmallows
100g vit choklad
1,5 msk grädde

Först smälter man den vita chokladen i ett vattenbad. Därefter tillsätts grädden marshmallowsen, fortfarande ha skålen i vattenbad. Rör om så att smeten blir jämn och slutligen tillsätt diamen och cashewnöttern. Klicka sedan ut i lagom stora klumpar på ett bakplåtspapper och ställ kallt tills de stelat!
Enkelt eller hur? Lovar er de är supergoda, fråga Jocke om ni tvivlar!

Annars har det något inte hänt så mycket. Joakim är kallad till arbetsintervju efter jul så vi får hålla våra tummar att det går bra för honom då. Förövrigt så åker han till Gran Canaria på lördag, vissa har det bättre än andra!

Innan jag går och äter mat måste jag medge en grej. Saknar er mamma och pappa!


Glad Lucia på er alla!


Grodor hoppar runt överallt!

I tisdags var det tentamen som gällde, en av två tentor är alltså nu gjorda i kursen grundläggande cellbiologi. Det känns verkligen skönt och nu får vi alla hålla tummarna för mig att det gick bra, kändes faktiskt helt okej även om de är svårt! Ledigt blev det inte utan redan dagen efter fortsatte vi med ny föreläsning och andra saker. Anledningen till detta är för att vi ska kunna få lite ledigt över julen. Dessutom så ska jag försöka bli klar med en av uppgifterna som ska vara klar efter jul så jag slipper ha båda över axlarna. Satsar på att bli klar med den vi fått ut nu samt laborationsapporten på laborationen vi har nästa veckan. Den sista uppgiften kommer vi inte få förrän den mellan 19-22 dec så de kommer behöva göras under julen. Men bara att bita i det sura äpplet och le samt försöka njuta lite under jul!

För er som inte vet kommer jag troligen vara i Lomma från 22-23 dec till 8 jan. Jag ska dock jobba lite på Statoil vilkejag ser framemot, pengar är bra! Ska även försöka att lyckas med att träffa nära och kära också! Längtar faktiskt lite hem, var ett tag sen nu. Jag trivs fortfarande som fisken i vattnet och har det bra, så det behöver ingen tvivla på!

Annars i veckan så kom underbara Clara upp hit i tisdags och firade med mig att jag hade gjort tentan samt hjälpte till med julklapparna. Så nu kan jag meddela att julklapparna är nästan klara och inslagna. Vet att du är lite sugen på att veta vad du ska få lillebror!!!!

Igår så lagade Joakim mat, en underbar kyckling i ostsås med ris blev det. Aldrig ätit det innan och det var supergott. Han kommer få laga mat fler gånger ska jag säga. Häromdagen så gjorde han även köttfärsås på ett lite annorlunda sätt än vad jag brukar göra och det var nog den godaste köttfärsåsen jag ätit! Borsätt från mammas i alla fall! En annan grej som är hänt att efter jul ska jag börja jobba på badet i Kristianstad. Alltså gick den arbetsintervjun jag berätta om innan bra!

Sen måste jag berätta värsta grejen! Jag har hitta den roligaste och mest beroende appen till mobilen. Som ni alla vet så har jag alltid haft "a thing" för grodor. Guess what?! Jag har hittat en app som heter Pocket Frogs. Man odlar upp sina egna grodor och korsar dem med andra så att man får fram speciella sorter. Sen så kan man sälja dem så man får pengar att köpa saker till dem samt nya habitat. Sen så när de inte är så glada så måste man ta de till dammen och hoppa runt så de får äta trollsländor. I dammen kan man även hitta paket med nya grodor i, löv, blommor, underlag och pengar. Dessutom så så kan man tävla med dem och bygga pussel så kan man vinna ännu mer pengar. Helt beroende av detta spelet, är typ som Tammagotshi 2,0!

Men nu börjar det bli dags för att göra kvällsmat. Ska göras potatis i ugnen och kotletter samt lyxa till det med lite efterrätt! Ha det så bra!
P.s Mamma och pappa, ska försöka ringa er i helgen! KRAM


En typisk föreläsning på 3,5 timmar!


Här har ni GRODSPELET!!!!!


Mina grodor samt nursery där äggen ska kläckas!


Här ska det tävlas! Kan meddela min i mitten vann detta loppet!


Här har ni mina grodor!




Nu saknas bara snön!

Det är verkligen så... När det är minusgrader ute så vägrar det snöa men när det är plusgrader ska det regna hela dagarna. Hellre snö än slask eller vad säger ni? Jag kan i alla fall berätta att trots stormen så blåste inte balkongen bort!

Jag måste bara berätta att jag hitta den där kaosmönstrade tapeten som skulle göra hallen till det lilla extra! Gissa vad, den är uppstatt i hallen nu och den är så himla fin! Lite tjaffs och pill samt x antal timmar tog det, men helt klart värt det! Så nu är hallen helt klar och alltså lägenheten. För er som inte visste så har jag och Joakim även satt upp en hellkroppsspegel där och hatthylla, samt fler krokar och med hjälp av pappa sågat till ett skoställ i rätt längd. Känns kanon bra och jag kunde inte vara mer nöjd med hur den ser ut.

Något annat mysigt att berätta så i juletider är att jag och älsklingen gjorde lussebullar igår, underbart goda blev dem och STORA. Även årets julkalender är trevlig, ser den varje dag. Saknas bara lite julmusik, eller vänta! Det lyssna vi på när vi baka! Som sagt bara snön som fattas så har vi pricken över i:et. Sen tomten, jag önskar mig en liten pomeranian valp i julklapp! Jag lovar jag har varit en snäll flicka!

Annars har det inte hänt så mycket, varit mycket tenta-plugg senaste tiden. Men nu sitter jag här med min pojke i soffan, med totten mitt på huvudet, äter lussebullar och dricker julkaffe. Kan det bli bättre? Skulle inte tro det!



Den underbara tapeten!



Operation tapetsera hallen!


Spegeln och hatthyllan, samt skostället!


Lussebaka!


Glömde berätta att älskling klippt sig!


Det är en sånhär sötnos jag skulle vilja ha i julklapp! Vem hade sagt nej?!


Visst är vi söta?!


RSS 2.0