Påskledigt

Nu är tentan gjord och jag ska snart bege mig till Lund/Lomma för en långhelg utan skola och jobb! Ska bli så kul att träffa familjen och alla där till. Slippa alla stress, press och allt med skola att göra. Fick dessutom veta idag att båda laborationsrapporterna är godkända och mitt arbete om fotorespiration blev också godkänt på första försöket. Vilken kanonbra start på ledigheten!
 

Tenta-koma!

Tenta på torsdag, nu kötter jag sönder! Började denna veckan med redovisa i skolan och sen frågestund. Avslutade pluggandet genom att plugga i solen med en filt och en kopp kaffe på en helt vindstilla balkong med en usikt över en blå himmel i vackra Kristianstad! Glad tjej!
 

Laborationsrapport!

Har suttit sen klockan sen halv tolv och skrivit laborationsrapport. Har bara diskussionen kvar nu, så snart klar! Det är sista grejen kvar att lämna in på kursen, sen bara tentan kvar. Det känns som att jag har väldigt bra koll på allt. Nästan för bra koll, men stressen lär väl komma nästa vecka, hahahah. På något sett längtar jaqg till torsdag och tentan, eller egentligen är det till efter tentan jag längtar till. För efter tentan är jag ledig från både jobb och skolan i fyra dagar, fatta fyra dagar utan att behöva tänka på något. Jag kan inte plugga på något då jag inte börjat ny kurs, så blir bara att ta det lugnt. Ska åka hem till Lomma/Lund och fira påsk hade jag tänkt, ser framemot det. Konstaterade att jag nog inte träffat mamma och pappa på över 1 och en halv måndag. Börjar känna av saknaden nu!
 
Jag måste berätta om igår! Jag och Pauline hade girlsnight med hemmagjord pizza och snacks, samt hade vi mini-spa och fixa naglarna, ansiktsmask och handpeeling. Så himla skönt och trevligt. Man får ju passa på när pojkvännerna är och gör annat!
 
Nu åter till laborationsrapporten, och ikväll ska jag träffa Sandra!
 
Vi var vackra i våra ansiktsmasker!
 

Invigning av nya tvättstugan

Idag efter jag varit i skolan så inveg jag och Joakim nya tvättstugan. Tvättstugan har renoverats i drygt två månader och nu är den så himla fin. Vi fick helt nya tvättmaskiner och en ny torktumlare. Till och med torkrummet är helt nyrenoverat! 
 
Tvättstugan!
 
Torkrummet!
 

Träning

Precis hemkommen från gymmet och efter ett najs powerpass med skivstång! Ökade vikten idag så musklerna mår lagom bra, hahaha.
 
Annars mår jag bra och lever. Ungefär en och en halv vecka till tenta i växtfysiologi. Sen efter det är jag ledigt i nästa en vecka från skolan. Dessutom har jag ledigt två helger från badet nu också, så är du helt ledigt. Även om jag trivs på badet och de jobbet är det skönåt att ha några helger ifrån det ibland!
 
Nu mat och duscha !
 

Gårdagen!

Var en superdag! Först pluggade jag lite medan Jocke sov (jobbar natt denna veckan) och sedan var vi stan och fika på Fantasia Café. Därefter åkte vi hem, såg på tv och gjorde god mat. Jag fick rosor och en berlock med två hjärtan till mitt Thomas Sabo- armband av älskling. Han fick Ritzenhoff ölglas som han samlar på.
 
En bra dag med massa mys! 
 
 

Mikroskopi av en växt!

Håller just nu på med att mikroskopera på olika växter. Jag gjorde precis ett tväsnitt på en eudikotyledons (ärtväxts) rot och det blev så jävla bra. Pricken över i:et var att jag lyckades föra snittet precis där en sidorot ska växa ut. Det kan man se då "ringen" i mitt skall vara rund, men man ser att cellerna har börjar växa ut från endodermet. Så jävla coolt att jag var tvungen att fotografera genom mikroskopet så ni också kunde få se!
 
AWESOME!
 

Efter helgens äventyr!

Sitter just nu i soffan och ser lite tv. Annars i helgen har det varit full rulle. I fredags var jag först bjuden till Pauline och Johan för att äta mat, sen efter det kom lite annat trevligt folk. Igår var vi hos Bella och firade att hon fyllt år. Det blev dock ingen utgång någon av dagarna då jag varit lite förkyld och inte känt mig helt hundra. Idag känns dock allt mycket bättre.
 
Lite mer vila och mycket sömn i natt så lär nästa vecka rulla på lika bra som alla andra! 
 

....

Jag var bara tvungen att skiva att jag nu fått veta att jag klara tentan i humanfysiologi och anatomi! Over and out!
 

Sommarjobb!

Sommaren börjar närma sig med stormsteg, så idag blev det sommarjobbssökande på allvar. Sen klockan nio i morse har jag ringt runt, skickar mejl, ansökt till jag vet inte hur många företag som helst. Jag fick en del positiv respons och en del negativ respons. Nu får vi hoppas att någon nappar. Har ni några tips så får ni gärna hör av er!
 
Jag hoppas verkligen att jag får jobb någonstans i sommar, oavsett om det är bensinstation eller ett laboratorium! I veckan ska jag gå runt till några ställe i Kristianstad som jag kollar in, annars känns det inte som jag kan göra så mycket just nu. Vi får hoppas det blir bra. Allt brukar lösa sig!
 
Förövrig ska jag nog hoppa ur min onepiece om en stund för att sticka i väg och träna.
 
Dagens frisyr: en stor fin totte mitt på huvudet!
 

Godmorgon!

Jag bara älskar att ta det lugnt på morgonen. Hellre gå upp lite tidigare och ta det lugnt, än sova lite längre och stressa. När jag stressar glömmer jag alltid något, så jag ser till att ha gott om tid på mig.
 
Nu ska jag fixa och trixa, sen är det mot badet för att jobba! Ha en super dag!
 

Tog en löprunda!

Precis hemkommit efter en löprunda i "skogen" vid Österäng. De har en fin runda på cirka 2,5 km! Först gick jag rundan ett var och sen sprang jag den ett. När jag börja springa var de så fint väder, men nu börjar det molna på ordentligt. Tur att jag gick ut när jag sa jag skulle det, för lär inte ha hittat motivationen om jag försökt nu! Vi får bara hoppas att solen kommer tillbaka, även om den tog lite paus bakom molnen!
 
Häromdagen fick jag lära mig något instressant i skolan. Just nu läser jag växtfysiologi, så massa prat om växter och deras delar hela tiden. Det är faktiskt intressant, och det är lite annorlunda med tanke på all kemi och annat jag läst innan. I vilket fall så pratade vi om rötter och grenar häromdagen och min lärare berättade att det är fel att klippa ner fruktträden på sen-vintern eller tidiga våren. Hon berättade att man borde egentligen klippa ner dem på sen-hösten eller tidiga vintern. Detta på grund av att när vintern är igång, så lagrar rötterna massa energi för att kunna utnyttja den på våren, mycket energi behövs för att bilda blommor som ska bli frukt och blad. Om man klipper träden på sen-vintern så blir förhållandet mellan rötter och grenar i obalans, då det finns så mycket rötter med energi till skillnad från grenar att spendera energin på. Detta leder till att trädet börjar skjuta massa skott till nya grenar för att balansera obalansen och energin i rötterna går åt till att bilda grenar i första hand. Men om man klipper ner trädet på sen-hösten så kommer inte denna obalansen vara så stor på våren och trädet kommer då få mer blommor och blad!
 
Fast är det så att du har ett träd eller någon form av buska som har det glest med grenar, ska du utnyttja detta och klippa den på sen-vinterna, tidiga våren.
 
Ville ge en vårig bild på snödropparna som börjat komma fram i Kristianstad!
 

RSS 2.0