Toll-like receptorn!

Det närmaste dagarna kommer Toll-like receptorerna (TRL) vara mina bästa vänner. Jag håller just nu på att skriva ett arbete om hur man detekterar mutationern i varianter av dessa receptorer/mottagare. Låter det inte spännande? Helt allvarligt så är det inte så spännande att veta hur man detekterar mutationer i dessa, men receptorerna i sig själv är grymma! 
 
För er som bryr er fixar dessa receptorer en del av vårt immunförsvar. Det finns 10 stycken receptorer som sitter på antipresterande celler (celler som äter upp bakterier och virus), och alla dessa reagerar på olika komponenter som i sin tur aktiverar immunförvaret och bekämpar skurkarna. Kortfattat för er som bryr er. Dock är det inte så enkelt egentligen, se bara bilden nedan!
 
 
Fattar ni något?
 

12 December

Ni känner mig väl, och jag är inte alltid så bra på att skriva! Jag försöker så gott jag kan, och det är huvudsaken.
 
Den senaste tiden har det skett mycket, framförallt på Johans flyttplaner. Han har både fått sin egna lägenhet såld, och igår fick han reda på de som sålde den han ville ha godkänner hans bud? Sjukt roligt för honom!
 
Jag älskar att jag har mer att berätta om hans liv än mitt egna. Men det händer faktiskt inte så mycket på min front, jag har mest självstudier i skolan och allt rullar på som det ska! 
Detkanske är tur jag inte skriver allt för ofta, eller så borde jag kanske skriva oftare så jag kommer ihåg vad jag gjort.
 
 
 
 
 
 
 

Kristianstad genom ett fönster

 
 
 
 

RSS 2.0