Högskoleprovet är på G!

Så är det, just nu i denna sekund så är högskoleprovet igång! Dock är det inte jag som skriver det utan Joakim som får sitta  i tentasalarna på Högskolan Kristianstad. Han har pluggat och verkligen antsträngt sig så det känns verkligen som att det kommer gå bra!

Själv hade jag tenta igår och den gick över förväntan! Det var tenta i fysikalisk kemi, så att det är itne den lättaste kursen direkt! Men det kändes okej så vi får väl hoppas på att det gick vägen. Får resultatet i början på nästa vecka så håll tummarna!

Igår var Palle och Johan här, vi såg let's dance och fick höra massa av Palles danshistorier och inside scoop angående juryn och dansarna! Palle har ju dansat såna latindanser och allt vad det heter, så hon har ju dansat med vissa av dansarna, både med och mot samt blivit bedömd av juryn i let's dance! Mycket trevligt var det och precis lagom jobbigt efter tentan och inför dagen!

Men nu ska jag fixa till lite hemma och sen bege mig till Fjälkinge Sporthall där Joakims lillasyster spelar innebandy. Man känner ju inte direkt för att sitta hemma när man suttit och pluggat de senaste veckorna dag ut
och dag in! Näää, nu vill jag ta vara på tillfället och göra något!

P.s Mamma, Guldis och Bubblas slåss inte längre! Utan de simmar omkring fint tillsammans!


Trött och nöjd tjej efter tentan!

Jag har trampat på en geting!

Det är faktiskt sant, igår när jag och Joakim städade så trampade jag på en geting när jag skulle rysta dammtrasan. Det gjorde svin ont, men bara för att det är ett sommartecken så är det okej! Längtar så himla mkt till sommarn nu! 12 veckor till bara.... tiden brukar gå snabbare än man tror! Kändes som det var jul igår och snart är det påsk.

På tal om påsk så gjorde jag jättefina påsk-muffins till Pernilla och Alexander som kom hit igår! Förövrig så gick vi en långrunda så de skulle få se lite av Kristianstad. Det var jättefint väder och minst 17 grader ute, så det var solbrillor på och bara en tjocktröja som gällde! Återigen sommarn är påväg. Vi gick först en sväng i stan sen lite längs vattenriket och gick även in och kollade lite på Naturum. Naturum är typ en en jättebyggnad som de har massa fisk- och vattengrejer i som man kan kolla på. Dock inte direkt ett museum utan mer vetenskapshus. Finns ett litet mysigt cafée där oxå, de utforskade vi dock inte, de hade redan stängt. Men det var väldigt trevligt och fint, säkerligen mycket finare när det är grönare och så vidare. Vem vet, kanske blir hela släkten hit och gå längs ån i sommar?

Nä, nu är jag ruggit trött! Även om vi ställer fram klockan idag och den egentligen bara är kvart över åtta så känns det som den är elva i min värld. Var riktigt segt att gå upp imorse, jobb börja ju kl 8.20, fast idag var klockan egentligen bara 07.20 och jag gick upp 06.40! Blir nog sova tidigt idag!

Vi får se om jag skriver något i veckan, dock tenta fredag så är tvek på den fronten. Men man vet aldrig! Hoppas ni alla har det super!!!!


Mina påsk-muffins jag gjorde!


Naturum!

I Augusti smäller det!!!!

Idag bokade jag och Joakim resa till Turkiet. Bodrum Imperial, heter hotellet och det är fyra stjänorna och all inclusive! En vecka är det som gäller, längtar redan!

Förövrigt så är allt som vanligt! Skolan rullar på och det är inga problem hittills, men tenta nästa vecka så det är väl då man upptäcker att man inte fattar saker och ting. Men håller man tummarna och inte ger upp så brukar allt lösa sig.

Sluta-röka-projektet är i full gång! Just nu är det nikotinplåster som gäller och så testas något som heter E-cigarett. Cigaretter som man laddar upp via ett usb-minne sen så sätter man på smakpratroner! Man suger typ in luft som med elen formar till rök som man sedan kan blåsa ut. Inget nikotin eller så samt att Joakim faktiskt tycker att det hjälper! Snart kanske han lyckas slopa nikotinplåsterna oxå! Det går i rätt rikning.

Idag har jag och Joakim även hunnit att gör en fin budget plan till honom så han kan spara pengar osv nu när han snart börjar jobba! Dessutom har vi tvättat och invigt grillen! Passade på att göra hamburgare vid lunch då jag varit ledig från skolan idag. Jag har även lyckats träffa Dessan och sett Disney, samt pluggat. En effektiv dag!

På lördag kommer Pernilla och Alexander hit, de har aldrig varit här så det är lite spännande!

Men nu ska jag och Joakim ta på oss rullerna och ta en runda innan solen helt hunnit gå ner!




Bodrum Imperial!


Grillning på G!


E-cigaretten!


Ny renovering på G!

Nu är även balkongen i princip klar! Igår la vi plastplattor och köpte ett fint lite bord och två stolar! Nu bara grillen som saknas att ställa upp! Men det får vänta tills det blir lite varmare väder, även om det var super att sitta där hela eftermiddagen idag! Älskar att vi har balkongen i läget så vi har sol från strax efter 12 till dryga 6 på kvällen!


Igårkväll precis när vi var klara med golvet!


Idag i solen!


Bara för att jag gillar denna bilden och glömde ladda upp den senast!



Ett år!

Idag har jag och min älskade varit tsm i 1 år! Du är så himla fin och underbar Joakim!

Jag har precis pluggat klart för dagen. Kvällen ska firas med god mat och chokladkaka med hallon och kolaöverdrag! Men först ska vi ut och gå i det fina vädret! Är runt 10 grader och inte ett moln så långt ögat kan nå! Hoppas det är fint hos er i södra skåne oxå!


I Love you!





Natriumjoner och kloridjoner är inga protolyter!

Rubriken ovan förklarar exakt vad vi just nu pratar om på fysikaliska kemin! Mer ingående än så kommer jag inte gå in på det. Kommer bara bli förvirrande för er, och jag tror faktiskt inte ni bryr er så mycket om det ändå!

Solen skiner idag och det har det gjort hela veckan! Visst är det skönt att klockan är över 18.00 och solen har ännu inte gått ner. Känns super, nästan sommarkänsla på det! På tal om sommar så ska jag jobba på Statoil och kommer att tillbringa mycket tid i Lomma! Hoppas jag ni blir glada för. Dock så kommer det bli hem till K-town lite i vilket fall, eventuellt en sista minuten i och med alla pengar man har tjänat/kommer tjäna under våren!

Annars så mår jag super, mycket piggare och gladare samt inte varit sjuk på ett tag. Kanske har kommit ur den onda cirkeln! Jag hoppas det iaf!

Imorn är det ingen föreläsning, vilket betyder att jag får sova ut första gången på ett tag. Förövrig ska jag och Joakim städa, tvätta och åka till soptippen! Sjukt vuxet! Jag måste berätta om gårdagen lite innan det är dags för maten. Jag och Joakim frostade av frysen sen inventera all mat vi har hemma sen åkte till Ica Maxi för att handla. Vi hade 300 kr presentkort och massa rabatter plus 10% på hela köpet. Allt skulle kostat nästan 1100 kr men vi betala bara 458 kr! Sjukt grymt får jag säg och nu behöver vi typ inte köpa mer än förbrukningsvaror närmaste tre veckorna!

Men nu har köttet legat i marinad tillräckligt, blir fläskfile i ugnen marinerat i vitlök och persilja och lite till!


Såhär såg laborationsrapporten ut som jag och Johanna skrev idag!


Kolla vilken inlevelse Joakim hade när vi lekte med webcamen!
Visst är han söt!


Vårtecken i Kristianstad

Överallt blommar snödroppar och massa vårblommor! Man blir så glad!!!! Inte så mycket sol dock, men varmare än på länge!

Förövrig så blir det Lomma till helgen, jag och Joakim åker direkt efter jag slutat skolan! Ska bli mysigt att komma hem till mamma, pappa och min lillebror! Även ännu ett grattis till honom via bloggen, fyllde år i tisdags! Mamma och pappa, om ni läser detta är jag sjukt sugen på att bowla i morgon eller lördag! Kanske göra det hela familjen?

Den senaste tiden har jag även umgåtts mycket med Palle och sett Disney med Dessan! Palle och jag hade himla myskväll i måndags och i tisdags såg jag och Dessan Snövit, Törnrosa och Skattkammarplaneten som disneyklassiker. Nu har vi ändå betat av typ 10 st tror jag!

Fysikaliska kemin fungerar helt okej, Bengt är lite vimsig som vanligt men efter att ha haft honom i typ 3 månader i andra kurser så har man lärt sig hur man ska tänka när han pratar samt när man ska lyssna!

Jag och Joakim var ute och gick i delar av Kristianstad vi inte gått i innan, var lite spännade och mycket skönare nu när det är lite varmare och roligare natur, längt dock till våren när träden har lite mer löv på sig!

Nu blir det att fixa mat!


Vårtecken i Kristianstad!

Vårtecken i Kristianstad!


RSS 2.0