Helgens äventyr!

Fina brudar på födelsedagsmiddag och firande för Tove som fyllde år i veckan!
 

Det börjar ta emot...

Efter tre veckor med inte en enda dags paus från skolan, och konstant nya fakta intryckt i mitt huvud börjar det ta emot. Känns som ett under att jag lyckts plugga lite efter att jag gått i skolan. Sån tur att det är två veckor till tentan och i princip inga föreläsningar alls, bara en dissektion och en redovisning. Redovisningen är nästan färdig redan och alla andra inlämningar som gjorts är redan godkända.
 
Trots huvudet är trött och det varit mycket i skolan har det hänt mycket roligt den senaste tiden. Vi hade en gästföreläsning förra veckan om djur som kallas björndjur (nej, det är inte däggdjuren björnar). Dessa djur var helt knäppa, man vet dessutom typ inget om dem. Dessa djur hade man skikat ut i rymden och utsatt dem för samma tryck som finns ute i rymden (alltså som att vi skulle skickas ut i rymden utan rymdskäpp eller rymddräkt) och de överlevde! Sen har man utsatt de för stråling upp upp 4000 gray utan att de dog (människan klarar upp till 5-6 gray). Tänk om dessa hade varit lika stora som riktiga björnar (de är bara några millimeter stora), vi hade gått under. Sen tänk om vi får en ny istider eller någon annan katastrof, de kanske hade varit ett av de få djur som överlevt!
 
Dessutom får vi inte glömma denna underbara sol! Jag älskar solen, den är så jävla bra. Tror att det är den som går mig att se ljuset i tunneln, hahahah. Fattar ni? Solen lyser och ljuset i tunneln. Sitter just nu och skrattar åt mig själv! Back to reality... Kristianstad har dessutom denna veckan haft värme-rekordet och i onsdags stod termometerna på 19,2 gradet! Sjukt najs dag!
 
Nu ska jag njuta av att det är fredag!
 
Bild på björndjuren genom mikroskop när vi skulle kolla på dem. De är de gula och vita "larverna".
 

 
 

Riktigt seg tjej!

Det var länge sen jag vakna upp nästan alla dagar i veckan och det första jag tänke var "Idag är det bara måndag osv." Varje dag denna veckan har jag gått i skolan till minst 14.00 och igår var hjärnan som smör på föreläsningen vi hade på eftermiddagen. Man kan ju hoppas att helgen kommer gå lika långsamt som veckodagarna, men lär inte blir så!
 
I torsdags var jag på tjejkväll och middag hos Bella. Tänk er fem sociala tjejer som inte lyckats träffas på flera månader för att scheman inte gått ihop. Det blev konstant pladdrande och skratt i drygt 5,5 timmar! Stort tack till värdinnan som lyckades arrangera det! Jag hoppas verkligen vi kommer få ihop något likanden inom kort!
 
Nu ska jag dö i soffan resten av eftermiddagen och kvällen!
 
Bild från tjejkvällen. Jag, Tove, Bella, Patricia och Pauline är den som tar bilden!

Ibland har man mycket att göra!

Så har det verkligen varit de senaste veckorna! Jag har gått i skolan till minst två varje dag hittills på nya kursen, zoologi. Sen när jag kommit hem har jag tränat eller gjort något annat. Tyvärr inte hunnit skriva här på några dagar nu. Får hoppas att jag lyckas bättre nu och får lite mer tid. Lärarna vi har nu har lagt schemat så vi har mycket att göra i tre veckor, sen två veckorna innan tentan har vi typ inget i skolan alls, får hoppas att de upplägget är bra! 
 
Annars är allt bra med mig, är lite trött bara. Jag, Dessan och Isabelle var och simma idag. Det blev 2km vi simmade och mycket pratande. Tycker verkligen det är roligt att simma en gång i veckan med antingen en av dem eller båda! Dessutom är man så skönt trött i kroppen efteråt! 
 
Nu blir det att lägga sig i sängen! 
 

Effektiv dag!

Klockan är nu halv nio och det är fortfarande inte helt mörkt ute, kan man bli gladare? Att man kan bli så mycket gladare bara för att det är ljust längre på dagarna är skumt på ett positivt sätt. Det är dessutom varmt på dagarna och jag satte till och med kängorna i källare idag, så nu får det inte komma mer snö. Jag bestämmer det här och nu att våren har kommit och är här för att stanna.
 
Idag har jag fått så himla mycket gjort. Först i skolan till halv tre (läser zoologi nu) och därefter fixat och donat hemma. Jag har städat överallt, putsat fönsterna, torkat golvet och möblerna på balkongen och satt på dekorlisten som morfar fixade i köket. Jag är helt slut nu, men det känns bra!
 
Innan jag slutar skriva kan jag berätta att jag fortfarande håller nollan i omtentamen! Jag fick VG på tentan i växtfysiologi, hölster högsta betyget man kan få på högskola/universitet! Det känns så jävla gött! 
 

RSS 2.0