Recept på Dulche De Leche glassen!

Det är några som har bett om receptet på Dulche de Leche glassen som jag gjorde för någon vecka sedan. Smeten bör göras dagen innan, då det tar lite tid. Här kommer det!
 
Ingredienser:
1 burk sötad kondenserad mjölk (ca. 400 g)
1 dl strösocker
4 dl mjölk
2,5 dl vispgrädde
 
Gör såhär:
  • Börja med att ställa den OÖPPNADE burken kondenserad mjölk i en kastrull med kokande vatten i 3 timmar. Därefter kyl ner den i ett iskallt vattenbad.
  • Häll sockret i en stekpanna och låt de smälta under omrörning till en gyllenbrun karamellsås.
  • Blanda i mjölken och grädden och låt det koka upp tillsammans, Få inte panik när karamellsåsen stelnar. Den kommer att smälta igen så fort mjölken och grädden har blivit varm.
  • När allt kokat upp och karamellsåsen löst sig ordentligt häll allt i en skål och tillsätt den kondenserade mjölken.
  • Blanda allt med en stavmixer till den blir en jämn smet och sila allt i en finmaskig sil.
  • Kyl smeten i ett vattenbad och ställ den i kylen 4 timmar, så smakerna får dra till sig.
  • Kör sedan smeten i glassmaskinen. Blir den inte helt frusen så packa den i en kartong och ställ in den i frysen några timmar.
Ett tips är att inte fylla glassmaskinen för mycket, utan hellre för lite. Följ alltid glassmaskinens instruktioner. Förr eller senare börjar frysskålen att smälta och efter en viss tid kan glassmaskinen inte frysa smeten längre.
 
Lycka till!
 
Här kom även en lite bild på den jag gjorde!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0