Mot Absolut Company!

Nu ska jag till Absolut och prata om examensarbetet, håll en tumme för mig!
 
 
 

Cancer

Cancer är en hemsk sjukdom, det vet vi alla. Just nu sitter jag och skriver ett arbete om cancer, man kan ju inte låta bli att analysera lite. Tänkt att varje år får fler människor diagnosen cancer, och risken att få någon form av cancer innan 75 års ålder är 30%. Alltså en av tre kommer troligtvis få cancer innan 75 års ålder. Häromdagen satt jag och fem andra tjejer och diskutera detta. Rent matematiskt kommer två av vi som satt där få cancer innan vi är 75 år gamla. 
 
Dock får jag inte glömma bort att nämna att en av anledningarna till att fler drabbas av cancer varje år är för att livslängden har ökat. Ju äldre man är ju större risk är det att utvecka cancer. Dessutom går forskningen framåt och varje år ökar även antalet som lyckas bekämpa cancer. Förr var det en dödlig sjukdom, och i princip alla som fick sjukdomen dog inom fem år. Om det förr var en dödlig sjukdom och idag är en sjukdom som går att bota, betyder det att förhoppningvis när mina barnsbarnsbarnsbarnsbarn lever kanske denna sjukdom inte är jobbigare än lunginflammation? 
 
Tekniken utvecklar, forskningen utvecklas och fler räddas varje år. Det kanske inte är en omöjlighet?!
 

Undrar om jag borde leva mer i nuet?

Jag vet om att jag gärna har en plan A, B, C och D. För att jag ska kunna känna lugnet att något i alla fall ska gå vägen. Igår var jag hos syon och kollade på mina möjligheter efter examen till våren. Hon frågade mig om jag alltid varit såhär, lite stressad över framtiden? Jag antar att jag alltid varit lite stressad över det, men jag är det bara i perioder. Så som nu, när examen "börjar" närma sig. Egentligen tror jag allt egentligen handlar om att jag vill vara ute i god tid, för är jag inte det blir det kortslutning i hela hjärnan om händelsen blir för tätt in på. Fast jag vet inte, jag kanske borde ta dagen som det kommer? Allt löser i slutändan, eller?
 
Bortsett från funderingar om framtiden så har mycket hänt. Jag har nu börjat läsa 10 veckor själv, alltså bara självstudier.... Dessutom började min lärare med 10 dagars semester, så allt är lite luddigt. Jag har läst allt som han bett mig göra, men har inte möte med honom förrän på fredag. Så blir två dagars ledigt för min del, GÖTT!
 
Dessutom har jag pratat med Micke, laboratioriechefen, på Absolut Company, och ska in på möte med honom nästa vecka och prata om mitt examensarbete. 
 
 
 

Klarade tentan!

Jag klarade tentan i cell- och molekylärbiologisk fördjupning. Fan vad jag är bra!
 
Åter till farsdagsfirande hos Johans pappa!
 

En månad senare!

 
 
Jag vet, jag är kass.... Men det har varit full rulle de senaste veckorna, och jag har helt enkelt inte haft tid att sitta vid datorn. I alla fall inte för att göra något annat än plugga. I månadags denna veckan hade jag redovisning av ett projektarbete inom Enzyme-Linked ImmunoSorbent Assay, mer information än så tror jag inte ni vill veta och ni kommer inte få veta mer i heller. Sedan idag hade jag tenta i cell- och molekylärbiologisk fördjupning. Jag har aldrig någonsin skrivit så mycket på en tenta, dessutom höll jag på i nästan 6 och en halv timme. Anledningen till att jag höll på så länge var inte för att jag inte kunde svara på frågorna, utan för att de var låååååånga frågor, och alla frågor var "beskriv utförligt och i detalj". Jag skrev helt enkelt allt jag kunde komma på.
 
Det senaste veckor har det faktiskt skett en del roliga grejer. Bland annat har jag och Dessan haft disneyklubb som vanligt, jag har varit på halloweenfest hos Mimmie och jag tror de flesta helgerna har jag minst varit ute en gång. Sedan har jag såklart jobbat på badet varje söndag. Tyvärr orkar jag inte skriva mer nu, då jag har kramp i handen.
 
Ikväll blir det inget party för min del, eller jo.... Det blir party med en godispåse och en film!
 
 
 
 

RSS 2.0