Klass 2-varning i Kristianstad

I natt vakna jag av att det blåste som in i bomben. Jag lyckades somna om, men i morse när jag vaknat visa det sig att de är klass 2-varning. Alltså blåser det någonstans mellan 21 m/s och 25 m/s! 
 
Lite läskigt är det faktiskt. Det låter både i fläkten i köket och balkongen. Vi får hoppas att balkongen håller, så mycket som den smäller ibland börjar man fundera! Det blir iaf att kära försiktigt till skolan!
 
Innan skolan ska jag inte glömma att skicka en av böckerna som jag la ut på blocket. Har faktikt sålt 4 av 5 böcker nu!  På bara 2 dagar hade fyra personer hört av sig och alla ville ha olika böcker! Det gick smidigare än jag trodde.
 
Nu blir det frukost!
 

My beloved HTC sensation

Asså jag älskar min telefon! Trots att den har varit lite knäpp den senaste veckorna och inte kunnat vara igång utan laddare, så är den bäst. För några veckor sen så har den stängt av sig så fort man gjort något med den.Jag beslöt mig, med hjälp av pappa, att testa att köpa ett nytt batteri för cirka 100 kr och se om de hjälpte.
 
Idag fick jag hem batteriet och nu fungerar den hur bra som helst! Jag har smsat och pratat i telefon, samt varit inne jättemycket på internet och spel för att se om batteriet håller. Guess what?! Fortfarande mer än tre fjärdedelar batteriet kvar och den har inte stängt av sig en enda gång! Kan man bli lyckligare?
 
Och det blir bättre.... Min vibration slutade typ att fungera för över ett halvår sen och idag var den tillbaka igen! Jag är så glad!
 
Ibland är de enkal lösningarna de bästa lösningarna!
 

Recept på Dulche De Leche glassen!

Det är några som har bett om receptet på Dulche de Leche glassen som jag gjorde för någon vecka sedan. Smeten bör göras dagen innan, då det tar lite tid. Här kommer det!
 
Ingredienser:
1 burk sötad kondenserad mjölk (ca. 400 g)
1 dl strösocker
4 dl mjölk
2,5 dl vispgrädde
 
Gör såhär:
  • Börja med att ställa den OÖPPNADE burken kondenserad mjölk i en kastrull med kokande vatten i 3 timmar. Därefter kyl ner den i ett iskallt vattenbad.
  • Häll sockret i en stekpanna och låt de smälta under omrörning till en gyllenbrun karamellsås.
  • Blanda i mjölken och grädden och låt det koka upp tillsammans, Få inte panik när karamellsåsen stelnar. Den kommer att smälta igen så fort mjölken och grädden har blivit varm.
  • När allt kokat upp och karamellsåsen löst sig ordentligt häll allt i en skål och tillsätt den kondenserade mjölken.
  • Blanda allt med en stavmixer till den blir en jämn smet och sila allt i en finmaskig sil.
  • Kyl smeten i ett vattenbad och ställ den i kylen 4 timmar, så smakerna får dra till sig.
  • Kör sedan smeten i glassmaskinen. Blir den inte helt frusen så packa den i en kartong och ställ in den i frysen några timmar.
Ett tips är att inte fylla glassmaskinen för mycket, utan hellre för lite. Följ alltid glassmaskinens instruktioner. Förr eller senare börjar frysskålen att smälta och efter en viss tid kan glassmaskinen inte frysa smeten längre.
 
Lycka till!
 
Här kom även en lite bild på den jag gjorde!
 
 

Böcker till salu!

Jag har bestämt mig för att sälja några av kursböckerna jag haft. De som jag tyckte var intressanta och som jag tycker att jag kanske kommer använda i framtiden behållar jag, men de andra får vi se om någon annan hellre vill ha. Jag la ut annons på blocket och säljtorget på bokus.com, samt att jag har gjort flygblad som jag ska sätta upp i skolan. Insåg att de var bättre att jag säljer dem och får in lite pengar än att de bara samlar damm i hyllan. Är någon av er sugen, så får ni höra av er!
 
Här har ni dem på bild!
 

Bortsätt från att jag skrivit annonser har det inte hänt så mycket sen jag skrev senast. Igår blev det jobba på badet och sen till Dessan för att se film. Gillar skarpt att vi träffas ungefär en gång i veckan. Hoppas verkligen vi ser till att hålla i det.
 
Jag måste berätta hur irriterad jag är på att jag inte har fått tillbaka någon av våra två tentor. Det är 2,5 veckor sen jag skrev hemtentan och 1,5 veckor sen jag skrev salstentan. Jag vet inte om jag är bortskämd, då vi max väntat en vecka på alla andra kursen. Ikväll blir det gymmet med Pauline för att få bort mina aggressioner!
 

Clara är i k-town!

Igår kom Clara hit och kommer vara här tills i eftermiddag! Verkligen trevligt att hon kom hit och vi hade mycket att ta igen. Igår blev det först mycket pratande och sen fix innan det blev fest hos Isabella. Så himla roligt att mina Kristianstad kompisar får träffa mina Lomma-Lund kompisar, och framförallt att de verkar klicka så bra!
 
Tyvärr blev det ingen utgång igår, då vi stannade länge hos Bella och de inte kändes så lönt att ställa oss i kö till något uteställe. Köerna var långa och kändes inte värt pengarna. Därför beslöt vi oss för att åka hem till lägenheten igen och dricka kaffe och prata ytterliggare.
 
Just nu sitter jag och Clara och tittar på Junior Masterchef Australia. Det är helt sjukt, barn mellan 8 och 13 år som lagar mat som inte ens jag skulle kunna drömma om att laga. Vi sitter typ och gapar så impade vi är! Fatta hur duktiga de är för att vara så unga. Jag kunde knappt göra havregrynsgröt när jag var så gammal som vissa av dem där, och de gör helstekt kyckling i ugnen med olika marinad och grejer! Sjukt immponerad, jag måste öva på min matlagning lite mer!
 
Från gårdagen då vi spela twister hos Bella!
 
 
Lite sega tjejer så dagen efter!
 
 

Allt rullar på!

Nu rullar allt på som vanligt. Ny termin har startat och ny kurs. Just nu läser jag humanfysologi och anatomi. Det finns inte ord som kan beskriva hur skönt det är att ha en kursbok på svenska! Jag är så himla glad och det är så lätt att förstå. Man behöver inte stanna upp efter varje ord eller googla upp vad orden betyder, i alla fall inte lika ofta!
 
Förövrigt så har det hänt en del. I lördags var det fest för att fira att höstterminen slutat och tentorna var gjorde. Verkligen trevligt att se alla människor från olika kurser kan träffas och fira. Sällan allas scheman funkar för att göra något sånt. I söndags var det badet som gällde och det fungera bra.
 
I måndags så hjälpte jag och Joakim till när Ellen och Daniel skulle flytta och igår var det fix med tvätta och städa. Tiden bara rullar på som aldrig förr. Ibland tycker jag att den kunde gå lite långsammare !
 

All done!

Nu är sista tentan för denna perioden. Det har varit två jobbiga veckor, men nu är det bara att vänta på resultaten på hemtentan i miljökemi och salstentan i analytiska som jag skrev idag. Tentan idag kändes bra, var inte så svår som jag trodde den skulle vara. Vi får hoppas att den var lätt för att jag pluggat så ordentligt och bra, samt svarat rätt på frågorna. Allt annat är i alla fall godkänt för de två kurserna, så ni får en tumme för mig de kommande veckorna när tentorna är under rättning. I vilket fall som helst så är jag stolt att jag klarat mig igenom dessa veckorna och allt har gått så bra som de gått.  Nu får vi bara hoppas!
 
För att fira detta så håller jag nu på att göra smeten för dulche de leche glass som jag antingen kommer äta ikväll eller imorn. Annars idag ska jag nog sticka iväg och träna lite! För ikväll händer inte så mycket, då Jocke jobbar och många skriver tenta imorn. Men imorn när de skrivit tenta så blir det ett riktigt firande! Ska bli kul att träffa alla och fira tsm, då våra scheman inte alltid passar. Tyvärr blir det så när man inte läser samma ämnen, men det finns mycket positivt med det oxå. Tänk så mycket man kan lära varandra :)
 
Nu blir det åter till fixandet med glassmeten, eventuellt kanske det kommer en bild senare!
 
Stolt tjej!
 

One to go!

Idag lämnades de slutgiltiga projektarbetena in, en tenta gjordes i fredags och båda redovisningar är gjorda! Bara en tenta kvar nu på fredag sen blir det lite paus i pluggandet! Idag satt jag totalt runt 7 timmar och jag är helt död!
 
Jag lever och mår bra, nu blir det lite vila!
 

Plugg-koma!

Nu kommer jag gå i plugg-koma fram tills den 18 januari klockan 15.00. Eventuellt kanske jag hör av mig någon gång där emellan, men jag skulle inte hoppas på för mycket om jag var ni.
 
Schemat de följande 2 veckorna ser ut enligt följande:
Imorn 8/1: Redovisning av projekt i analytisk kemi
Fredag 11-12/1: Hemtenta miljökemi
Onsdag 16/1: Redovisning av projekt i miljökemi
Fredag 18/1: Salstenta analytisk kemi
 
Nu blir det mat och plugg i pauserna mellan tvättningen!
 

Plugg, plugg, plugg

Igår blev det plugg med Johanna och lite hemma. Idag blev det plugg bara hemma. Sista laborationsrapporten är nu godkänd (skickade in den igårkväll) och plugget inför hemtentan i miljökemin har nu börjat på riktigt. Har gått igenom lte mer än en tredjedel idag. Först gick jag igenom alla anteckningar och nu sett klart på alla närbaserade föreläsningar för den biten. Känns ändå som jag har lite kontroll på läget nu.
 
Efter nästan 6 timmars plugg hade jag tänkt lägga det på hyllan för idag. Träningskläderna är på och jag hade tänkt jag skulle gå till gymmet, träna lite och sen gå hem. Sen blir det en lugn kväll i soffan!
 

Gott nytt år i efterskott!

Det känns som 2013 kommer bli ett kanon år. Vet inte riktigt varför men det känns bara så. Det är i för sig tur att de känns så och inte på andra hållet!
 
Nyår tillbringade jag och Joakim med Johan, Ylva, Pauline, Ellen och Daniel i en lite fin stuga vid Lönnhult! Det var Ylvas föräldrars stuga och man kan inte annat än tacka att vi fick vara där. Vi hade delat upp matuppgifterna och jag och Joakim (mest jag) fick stå för efterrätten, vit chokladmousse med bär blev det. Supergod mat och härliga människor, kvällen kunde inte bli mer perfekt. Vi sov över i stugan och kom hem igår, lite lagom trötta.
 
Annars så är livet jävligt gött! Lägenheten är som den ska och allt fungerar. Kaffemaskinen är på plats och vi har till och med köpt ett lite avlastningsbord för att kunna ställa den på något. Kaffet blir kanon bra! Jag har även invigt min glassmaskin. Första glassen som gjordes var jordgubbsglass och den blev så himla god att jag knappt kan vänta tills jag gör glass igen! Tack för den julklappen syster, bror och Alexander!
 
Idag har jag och Johanna skrivit och finlirat på våra preliminära projektrapporter och har nu lämnat in dem för rättning. Så nu ska jag lägga mig på sovan och bara känna mig jävligt nöjd!
 
Från höger till vänster: Ellen, Ylva, Daniel, Joakim, Pauline och Johan!

Ellen med efterrätten!
 
En raket!
 
Jag och Joakim vid tolvslaget!
 
 
 

RSS 2.0