Irriterad och trött tjej!

Idag har haft laboration hela dagen i skolan, från 09.00-16.00! Det var en seg och momenten var man tvungen att göra långsamt annars blev allt fel. När vi alla skulle göra sista steget innan vi skulle läsa av våra provet så hade allt hittills gått super och allt sett bra ut. Sista steget var att proverna skulle åka i en centrifug och då var det viktigt att maskinen accelererar upp långsamt och bromsar in långsamt. Maskinen startar och allt verkar går bra, centrifugen skulle hålla på i 40 min så vi alla gick och åt lunch. När vi kom tillbaka så berätta vår lärare att ungefär vi hälften av tiden hade centrifugen börjat blinka och då stannat, utan att bromsa ner långsamt.
 
Det såg ut som att det kanske gått bra ändå, men när vi skulle läsa av proverna så funka det inga av testerna och inte hos någon av oss.

Först börja man skratta sen blir man bara irriterad. Fatta att vi lagt en hel dag på att i slutändan inte få fram något. Ansträngt sig till 110% och det bara blev skit. Det är en sak när det beror på att man själv gjort fel, men nu var det faktiskt maskinen.
 
I för sig behöver vi inte skriva vår mega stora laborationsrapport på detta, och blir lediga imorn då vi inte kan göra mätningarna vi skulle göra imorn. Så lite tur i oturen, men ändå!
 
Jag antar att det är nörden inom mig som pratar nu, men hur coolt hade det inte varit om man hade tagit ut mitokondrier ur potatis och fått dem att fungera som mitokondrierna i oss(det var detta laborationen gick ut på)? Fått dem att förbruka syre och göra ATP, energi?
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0