En torsdag!

Idag har jag gått i skolan 08.30-17.00 och imorgon blir det lika så. Vi har nämligen campusträff med miljökemin så vi håller på att laborerar på vatten som vi själv har fått ta. Jag har tagit från en å vid ett område som heter Österång, inte så långt ifrån där jag bor. Hittills går allt super och är roligt så tiden går i alla fall hyfsat fort!
 
Förövrigt så har Coop konsum cirka 100 meter från mig premiäröppning idag. Sen i våras har de nämligen renoveratt och byggt ut buktiken. Den har verkligen blivit fin! De har såna självkassor där man skannar varorna själv, mycket fint både utvändigt och invändigt och priserna är bra. Ett annat plus är att de har nya öppettider nu, alla dagar 7-22! Idag var det dock väldigt mycket folk, och fick nog stå i kö i 20-30 min. I framtiden tror jag dock inte att jag kommer behöva stå i kö så länge!
 
Nu ska jag gå och dö lite i soffan!
 
 
Nya coop!
 

Julbak!

 
Idag har jag och Joakim bakat lussebullar och knäck, himla mysigt och gott. Hela lägenheten luktar fortfarande lussebullar. 
 
Bortsett från bakandet så har det inte hänt mycket idag. I helgen hände dock en del. Fredagen var kanontrevlig och lördagen tillbringa jag mest i sängen och åt pizza med Palle och Johan. Söndagen var jag mest på jobb och på kvällen träffa jag Dessan och såg på film. En mycket lyckad helg, dock måste jag tillägga att den hade varit ännu bättre om Jocke varit med. Är tråkigt att han jobbar varenda helg, men vi ser till att få det att fungera ändå. Det är huvudsaken! Älskar dig Joakim!
 
Morgondagen ser jag framemot av två anledningar:
1. Jag och Jocke ska gå i stan och köpa julklappar samt växla pengar inför Gran Canaria!
2. Jag får testa Philadelphia Marabou som Jocke hade köpt till mig!
 

Nu tar jag helg!

Efter mycket plugg i skolan och efter skolan denna veckan så tar jag helg nu. Inget schemalagt imorn så ska passa på att njuta av dagen med min älskade Joakim. Det blir lite ärenden i stan och annat som står på schema för oss imorn!
 
Imorn händer även massa annat. Först kommer tjejkompisar från lomma hit och så ska vi äta mysig middag, sen så kommer vänner i Kristianstad hit närmae halv nio och de blir förfest innan utgång! Det är ju både löning och Csn som kommer in på studenternas/arbetarnas konton imorn!
 
Om vi ska prata om vad som har hänt den senaste tiden så har det inte hänt allt för mycket förutom plugg i skolan. Dock något kul att nämna var att jag och Pauline hade en mysig kväll i måndags och åt hemmagjord räksoppa!
 
Något annat trevligt är att jocke har gjort kladdkaka till oss idag, ska iväg och äta den nu!
 
Pauline i måndags! <3
 
   

Kaos på badet!

Idag blev inte jobbet på badet riktigt som vi tänkt oss. När vi jobbat dryga timmen insåg vi att vattnet inte pumpades runt utan alla pumpar var avstängda. Klorhalten var i princip noll och det var bara att sätta in allt.
 
Jag och Isabelle beslöt oss för att sticka hem till mig och göra chokladbullar istället och senare ikväll ska jag träffa Dessan! Huvudsaken är att dagen slutade i alla fall bra !
 

Stressklump i magen!

Nu börjar allvaret. Som alltid innan jul så blir ett en extra ökning i tempot i skolan. Detta på grund av att vi ska få lite ledighet under julen. För min del har det nog varit lite extra jobbigt då jag har organiserat att jag ska få göra två laborationer vecka 50 och få vara ledig redan vecka 51 då jag är på Gran Canaria då. Allt har gått enligt planerna och löser sig, väntar bara in sista bekräftelserna nu så att jag kan lugna ner mig. Ibland är det bra att man är social och kan prata mycket. Underlättar markant i dessa situationerna. Tyvärr är jag alltid lite nojig trots att det oftast går bra. I princip vet jag att detta kommer att lyckas då lärarna redan godkänt allt, men jag måste vara överrens med några elever oxå. Så i väntan på besked för föreläsningskamrater så har jag stressklump i magen, även om jag inte ens behöver ha det.
 
Bortsett från det med laborationerna så läser jag dessutom två kurser nu, dock båda på halvfart. Men.... den ena kursen miljökemi är på distans, vilket är helt annorlunda för mig. Allting är alltså nätbaserat och alla föreläsningar är där inspelade. Detta kommer säkerligen gå super om jag bara håller mig till schemat och har lite självdicipin.
 
Slutligen så i och med ledigheten under jul så brukar lärarna lägga projektarbeten som man då jobbar med hemma själv under julen, så vi egentligen inte är lediga. I och med två kurser nu så leder detta till två projektarbeten, dock kan vi koppla ihop dessa två så det blir mindre jobbigt. Projektplanerna ska vara inne den 26 nov, så nästa vecka får jag och Johanna se till att fixa det.
 
Som sagt det är lite stressigt nu, men jag tror att de kommer släppa så fort jag känner att jag har kontroll över situationen. Tredje dagen på två kurser hade jag inte direkt förväntat mig att jag ska ha kontroll så allt lär väl lösa sig som alltid!
 
Nu till lite mer positiva grejer! Igår var jag och Pauline och såg twiligtmaraton på SF bio i lund. Det blev alltså lite roadtrip och mysigt. Vi var alltså några av de första i världen att se twilgit breaking dawn del 2! Inte för att jag vet om man kan skryta med detta, men den var verkligen sevärd. Vi kom hem halv fyra i morse, men det är verkligen den dag jag kommer minnas.
 
Trots att jag sov länge idag har jag tvättat och pluggat distanskursen när jag väntat på tvättmaskinerna och torkningen. Effektiv dag!
 
Trött men nöjd tjej!
 

Farsdag!

Gårdagen var så himla bra! Så kul jag hade. Det blev lite sent men det var helt klart värt det. Så många trevliga människor som var på festen. Några nya människor, några gamla och några som man inte träffat på ett tag. Kunde inte varit en bättre mix!
 
Nu till dagens ämne, farsdag. Jag antar/hoppas du läser detta pappa!
Enligt mig är du världens bästa pappa. Du finns alltid där för en och du hjälper mig alltid när det är jobbigt och svårt. Så fort jag har problem så kan jag alltid ringa dig och så har du oftast svaret på hur jag ska lösa det, eller i alla fall vart jag ska vända mig.
Jag tror inte att en pappa kan vara bättre än du. Troligtvis säger/visar jag detta för sällan och det är en av anledningarna till att jag skriver detta.
Jag älskar dig pappa!
 
Här är en bild på min fina pappa!
 

Biokemi fördjupning is over and done!

Jag klara tentan! Nu är äntligen kursen avslutat och jag klara den! Måste säga det en gång till: JAG KLARA TENTAN! Trodde faktiskt att det eventuellt skulle bli min första omtenta, men så var det inte! Så himla skönt.
 
Nu blir det fest!
 
 

Den 9 november 2012

Idag skrevs det tenta, den var väldigt svår. Ni alla får hålla tummarna för mig! Jag gjorde mitt bästa.
 
Nu vill jag inte mer tänka på tentan utan ser framemot helgen istället! Ikväll blir det fredagsmys med Dessan och imorn är det födelsedagsfest hos Pauline som fyllde år förra fredagen. I princip alla skriver tenta idag eller imorn så på lördag känner jag på mig att det inte bara kommer bli födelsedagsfirande utan även firande att tentaperioden är över för denna gången!
 

Kladdkakans dag!

Detta måste vara en av mina favoritdagar, den 7 nov, dagen då man får baka kladdkaka oavsett om det är vardag eller helg! Jocke är iväg och köper vanlijglass medan jag håller koll på ugnen, är bara några min kvar tills den är färdig!
 
Annars så är allt bra med mig. Helgen var super och jag hann med så mycket. Träffade Bella, Maria och Nico! Sen såklart även grannarna och familjen. Även Jockes mamma och respektive, samr Jockes pappa med respektive. Det var helt enkelt en kanon helg.
 
I måndags började allvaret i tentaplugget. Knappt så jag fattar att jag ens orkar lägga energi på att skriva detta inlägget, men det är för er skull jag gör det. Ni brukar inte direkt höra mycket av mig under tentaveckorna. Fråga Pauline, enligt henne går jag i ide veckan innan tentan och man ska vara glad att man ens får höra något lite av mig. Ni alla får helt enkelt gilla läget! Min taktik har fungerat åtta tentor så jag vågar inget annat!
 
Men nu blir det kaka!
 
 
 

Mot sydvästra skåne!

Insåg precis att det var ett tag sen jag skrev här på bloggen. Har varit fullrulle med skolan och många långa dagar.
 
Om jag ska snabbt uppdatera er om vad som har hänt så är det följande:
- Diskmaskin är installerad och används för fullt!
- I lördags var jag på fest hos en som heter Isabella och det var awesome.
- Joakim jobbar på alfa laval och har sökt in till kurser på komvux till hösten så han kan läsa upp några av sina betyg (om han inte har jobb så länge på alfa laval). Han är duktig!
- Jag har tenta fredag nästa vecka!
- Jag och Dessan har träffats antingen onsdagar eller fredagar och sätt Grey's anatomy och ätit marängswiss! Fin tradition tycker jag!
- Palle och Johan var här igår och åt hemagjord räksoppa och drack vitt vin! Det var supergott!
 
Förövrig så åker jag och Joakim till syfvästra skåne om typ 30 min. Ikväll är vi hos Jockes pappa och fre, lör och sön när Jocke jobbar natt kommer jag att vara i Lomma, eventuellt måndag oxå! Är ledig från jobb denna helgen! Så alla som vill träffa mig i helgen slå gärna en pling!
 

RSS 2.0